We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Apocalypso

by Gatas Parlament

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    60 NOK

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Apocalypso via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    100 NOK or more 

   

 • «Årets hiphopjulepresang uten øvre eller nedre aldersgrense»

  Etter å ha vært i musikk/medie/bybildet siden tidlig nittitall og
  følgelig skapt mye blæst rundt sitt Gatas Parlament, blant annet gjennom å «true» den amerikanske presidenten og å gi ut skiver, sier det seg selv at konsekvensen blir en del artige anekdoter. Og hvem ellers skulle ha fortalt dem såpass breialt?

  Kompisretorikken er tydelig her, og siden gutta er flinke historiefortellere engasjeres man. Uavhengig av om man har et forhold til trioen fra Oslo by. Dette vet jeg fordi jeg lånte bort boka til en kar som, uten sammenligning forøvrig med Gatas, ikke hadde hørt om Jay-Z.

  – Adressa

  Du trenger ikke ha Marx på nattbordet for å hygge deg med selvbiografien til Gatas Parlament. Hovedgrunnen til at dette er blitt en bra bok, er at Don Martin, Aslak og Elling er gode til å skrive. Det skulle for så vidt bare mangle, all den tid de har holdt på med ord hele livet: på scenen, på plate, på nett, på trykk og på T-banevogner og kommunale eller private husvegge.

  – Vårt Land (!)

  Blant episodene vi får et innblikk i er fra 2004 da gruppa ble anmeldt av Secret Service og USA for å ha oppfordret til å drepe daværende USAs president George Bush.

  – Akers Avis Groruddalen

  Boka Gatas Parlament – Røverhistorier & raptekster er en forbilledlig bandbiografi, når vi snakker om musikere som skal skrive om seg selv. Passe selvironisk, passe respektløs og passe nerdete, gutta klarer å holde balansen gjennom en rik samling anekdoter, bilder, detaljer og mimringer.

  – Øyvind Holen

  Gatas Parlament er Norges lengstlevende, mest hardtslående og bent frem hyggeligste rapgruppe.(..) Boken balanserer det lettbente med det oppriktig provoserende, slik gruppen har for vane, også i musikken. Her er historier om mer og mindre grunnløse arrestasjoner, politivold og et demonstrasjonstog i København som utviklet seg til «verdens lengste konsert» fordi politiet ble aggressive hver gang musikken stoppet.
  «Røverhistorier og raptekster» inneholder akkurat det den lover i tittelen, og hver eneste låt har fått utfyllende kommentarer om tilblivelsen.

  – Bergens Tidene

  ”Røverhistorier og raptekster” er en lettlest og morsom biografi over GP (…) Det er lett å dra på smilebåndet når man leser begge delene men det er særlig i ”Røverhistorier” man får valuta for pengene. Her er den usmikkede virkeligheten fra debutten på Blitz hvor de hadde glemt å spole tilbake kassetten med backingtracket på, til man får vite hva som skjer etter at denne boken er gitt ut.

  Boken er rett og slett pensum for alle som liker rap på norsk, som er levende opptatt av subkulturer og som er trygt plantet på venstresiden i norsk politikk. Alle andre burde også lese den, for de fleste av oss har noe å lære av denne gjengen, i det minste hvordan å holde på humøret åkke som.

  – Musikk fra Norge.

  De mest interessante røverhistoriene handler om hvordan lovens lange arm har forsøkt å tvinge bandet til stillhet. Deriblant historien om nettkampanjen killhim.nu, der rapperne utlovet dusør til den som kunne ta livet av George W. Bush, med det resultat at de fikk Secret Service så vel som PST på nakken. Dette er viktige innspill i ytringsfrihetsdebatten, og fortjener oppmerksomhet også utenfor fanbasen.

  – Universitas

  Mens all denne rosen ramler inn fortviler vår gamle venn Martin Bjørnersen i Morgenbladet bittert over at vi ikke er nok vegetarianere eller at vi ikke skrev en biografi om Blitz i stedet. Eller egentlig at vi ikke skreiv en helt annen bok om noen helt andre helst:

  Hvorfor? Er et naturlig spørsmål når listen over høstens bokdebutanter inneholder både den radikale venstresidens bandmaskoter Gatas Parlament (…). Mens antallet biografier om for eksempel gangsterrap- og gulltannpioneer Just-Ice fortsatt er null. I verdens rikeste land, hadde jeg nær sagt.

  Vi rakk dessverre ikke å få med noe om Just-Ice i andreopplaget heller, men vi lover å legge til noe i tilfelle et tredjeopplag. I mellomtiden ønsker vi alle en god jul og vil takke for at så mange flere enn vi alle trodde har kjøpt og lest boka vår til nå! Hurra!

  (Og jo, Bergens Tidene, det om fisk er sant. Vi lover).

  Bestill fra donmartin.no/butikk

  Includes unlimited streaming of Apocalypso via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ... more
  ships out within 3 days

    199 NOK or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 18 Gatas Parlament releases available on Bandcamp and save 20%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Vaktmester, Samtidig et annet sted, Eddie Corone, Streikevakt, Fuck 2020, Sloss For i Morra, Labyrinten, Rulle Med Oss, and 10 more. , and , .

  Excludes supporter-only releases.

    312 NOK or more (20% OFF)

   

1.
2.
3.
Sådan er kapitalismen (free) 04:09
4.
5.
Pinto (med Supa Sayed) (free) 04:36
6.
7.
8.
9.
10.
11.

credits

released November 29, 2008

license

all rights reserved

tags

about

Gatas Parlament Oslo, Norway

contact / help

Contact Gatas Parlament

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Gatas Parlament, you may also like: